XAO x Stripburger: Making a Scene / Ustvarjanje scene, predstavitev


Sodelujejo: David Krančan, Tanja Skale (Stripburger), Jakub Plachý, Zuzana Bramborová, Klára Zahrádková (Xao)

Spoznajte najnovejše in najboljše izdaje češke in slovenske neodvisne stripovske in ilustratorske scene. Aktualne izdaje in dejavnosti češke žepne založbe Xao in slovenske stripovske revije Stripburger bodo predstavili ustvarjalci in člani obeh uredniških ekip.

Xao je galerija, knjigarna in majhna neodvisna založba iz Prage, ki se osredotoča na sodobno ilustracijo in strip. Stripburger je mednarodna stripovska revija in založba iz Ljubljane. Oboji organizirajo tudi razstave, delavnice in druge dogodke, spodbujajo in promovirajo neodvisno stripovsko kulturo in umetniško produkcijo doma in v tujini. Občasno se srečujejo na festivalih in knjižnih sejmih po Evropi, kjer si z navdušenjem ogledujejo publikacije, ki so jih izdali.

Tokrat se bodo člani obeh kolektivov zbrali v neodvisni galeriji in knjigarni Titivil v Bologni, kjer bodo predstavili svoje najljubše izdaje in spregovorili o tem, kaj vse počnejo, kako to počnejo in zakaj to še naprej počnejo. Stripburgerjeve barve bosta zastopala urednika Tanja Skale in David Krančan.

Organizacija: XAO, Stripburger/Forum Ljubljana in Titivil
Vstop prost

Nazaj na vrh