Planetarij branja: krmarjenje po vesolju multimedije

Moderatorka Veronika Rot Gabrovec

Sogovorniki:

revijalni tisk: Alenka Veler - Ciciban in Cicido 

Ivan Mitrevski - Galeb

Ivan Mitrevski (1979) je ilustrator, stripar in pisatelj. Skupaj z Mašo Ogrizek ureja slovensko mladinsko revijo Galeb, ki izhaja v Trstu.

Klemen Markovčič je režiser in redaktor zaposlen v Uredništvu igranega programa nacionalnega Radia Slovenija. Režira raznolike radiofonske formate in je programski redaktor radijskih iger. Radiofoniji za otroke in mlade kot didaktičnemu gradivu za slušni razvoj in opismenjevanje otrok in mladih odraslih se posveča še posebej podrobno – s pripovedovalskimi oddajami Čebelice, z likovnim natečajem za osnovnošolce V objemu zvoka in slike kot spodbudo za aktivno poslušanje radijskih iger in radijsko oddajo in podkast o kulturno-umetnostni vzgoji Grafoskop.

Maruša Prelesnik Zdešar za TV 

Film: Petra Slatinšek (Kinodvor) - potrebujem fotografijo

Mag. Petra Slatinšek, vodja programa filmske vzgoje in programa za mlada občinstva v Kinodvoru Petra Slatinšek od leta 2004 aktivno sooblikuje filmsko vzgojo za otroke in mlade v Sloveniji. Je ustanoviteljica dveh večjih projektov filmske vzgoje, leta 2005 vzgojno-izobraževalnega programa animiranega filma Slon, nato pa leta 2008 še vzgojno-izobraževalnega filmskega programa Kinobalon v Kinodvoru. Njeno delo obsega izbiro ustreznih filmov za otroke in mlade, predstavitev filmov občinstvu, uredniško delo in organizacijo drugih s filmom povezanih dogodkov.

Pripovedovanje: Špela Frlic (Pravljični studio)

Nazaj na vrh