Prebrati ali ne prebrati 1000 knjig? Ali obstaja bližnjica do pregleda letne otroške in mladinske knjižne produkcije?


Jerneja Černilogar: Prebrati ali ne prebrati 1000 knjig? Ali obstaja bližnjica do pregleda letne otroške in mladinske knjižne produkcije?

Pionirska - center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, ki je del Mestne knjižnice Ljubljana, predstavi zlato hruško, znak za kakovost mladinskih knjig, ter Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig, ki na edinstven in kritičen način oceni letno knjižno produkcijo v Sloveniji. Tako zlata hruška kot Priročnik sta v pomoč knjižničarjem in knjižnicam, učiteljem, mentorjem branja, staršem, študentom in strokovnjakom s področja mladinske književnosti.

Jerneja Černilogar je diplomirala iz angleškega ter španskega jezika in književnosti na Univerzi v Ljubljani. Bivša šolska knjižničarka je zdaj zaposlena kot knjižničarka v Pionirski – centru za mladinsko književnost in knjižničarstvo, ki je del Mestne knjižnice Ljubljana in deluje kot kompetenčni center za diseminacijo rezultatov strokovnega in raziskovalnega dela na področju mladinskega knjižničarstva in promocije branja. Je članica uredniškega odbora Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig, letne publikacije Mestne knjižnice Ljubljana. Za MKL vodi mednarodni projekt G-BOOK, namenjen promociji otroške in mladinske književnosti, ki upodablja pozitivne spolne vloge in modele.

Nazaj na vrh