Voden ogled razstave slovenskih ilustratorjev z ilustratorkama Hano Stupica in Evo Mlinar

"Svet slovenske ilustracije smo slovesno ovili v baldahin, ki v živahnem sejemskem okolju ustvarja intimno zavetje pred siceršnjo zvočno ter vizualno nasičenostjo. Prostorska zasnova razstave črpa navdih iz koncepta renesančnih italijanskih knjižnic, ki so zbranost spodbujale z upoštevanjem proporcev, centralne kompozicije in naravnega svetlobnega vira.
Ključna točka oblikovanja razstave je tako vzpostavitev dialoga med ilustrirano knjigo in ilustracijami v originalni ali reproducirani obliki. V notranjosti baldahina je s knjigami, originalnimi deli in povečavami predstavljenih 12 avtorjev in avtoric, drugi del razstavnega prostora pa z izbranimi knjigami ter reprodukcijami gosti 32 avtorjev in avtoric. Razgrnjen katalog na oblikovanem stojalu predstavlja 59 avtorjev in avtoric s svojimi biografijami in izbranimi ilustracijami in ponudi skupni vpogled v svet izvirne slovenske ilustracije."
Sara&Sara

Razstavo sta oblikovali Sara&Sara (Sara Badovinac in Sara Škarica). Pri postavitvi sta izhajali iz danosti prostora in izbora avtorjev in avtoric ter njihovih del, ki ga je opravila strokovna skupina JAK ter ostalih izhodišč, ki sta jih pripravili skupaj s Centrom ilustracije, ki razstavo skupaj z JAK organizira in producira. Podobo razstave je pripravila oblikovalka Centra ilustracije, Ajda Fortuna.

Nazaj na vrh