Revija, festival ali nagrada? Vse troje!


Dr. Andreja Erdlen je urednica revije Otrok in knjiga in vodja Centra za spodbujanje bralne pismenosti ter dolgoletna izposojevalka in izvajalka bibliopedagoških dejavnosti v Mariborski knjižnici. S svojimi prispevki je sodelovala v nekaterih revijah, zbornikih in na posvetovanjih.

Revija Otrok in knjiga je edina strokovna revija v Sloveniji s področja mladinske književnosti, književne vzgoje in s knjigo povezanih medijev. Njen namen je informiranje, predvsem pa uveljavljanje sistematičnega in enakovrednega proučevanja mladinske književnosti znotraj literarne vede. 

Festival Oko besede vsako leto privablja ustvarjalce, literarne strokovnjake in posrednike. Med vsebinskimi stalnicami je tudi simpozij, ki aktualizira določeno problematiko mladinske književnosti in ga pripravlja revija Otrok in knjiga. Osrednji dogodek festivala je podelitev večernice, literarne nagrade za najboljše otroško/mladinsko literarno delo minulega leta.  Preplet promocije, izmenjave dognanj in raziskovanja utrjuje položaj mladinske književnosti v strokovni in širši javnosti.  

Nazaj na vrh